Eet minder vlees

Natuurlijk zou vlees op de top van je lijstje moeten staan als het gaat om organische producten. Echter, het is je vast ook niet ontgaan dat het tegenwoordig afgeraden wordt om teveel vlees te eten. Door vlees bijvoorbeeld om de dag te eten in plaats van elke dag, houd je al een hoop extra budget over om dit biologisch te kunnen kopen. En, als je echt je best doet, is een maaltijd die draait om biologische groenten net zo lekker.

Verminder verspilling

Het gemiddelde huishouden gooit ongeveer 20 tot 30% van het ingekochte eten weg. Hiervoor zijn verschillende oorzaken aan te wijzen, waaronder te veel kopen en het niet goed bewaren. Als je hier oplossingen voor kunt vinden, zoals het eerst gebruiken van het oudste voedsel, kun je een hoop besparen en houd je geld over voor biologisch eten. Maak daarom je familieleden of huisgenoten ook bewust van het belang van goed inkopen.

Koop grote hoeveelheden in

In tegenstelling tot de volgende tip, gaat het gegeven ook op dat bulk buy altijd goedkoper is. Als je dit toepast op groenten die lang goed blijven, zoals aardappelen en uien, dan bespaar je een hele hoop geld. Als je een geheel dier koopt dat geslacht is, ben je ook goedkoper uit dan wanneer je steeds een paar delen koopt. Dit kun je vervolgens invriezen en bereiden wanneer het nodig is. Combineer dit met het minderen in vleesconsumptie en je houdt veel geld over voor gezonder eten.

Ga voor de seizoensgroenten

Iedereen die weleens boodschappen doet weet wel dat groenten en fruit goedkoper zijn wanneer ze in hun eigen seizoen verkocht worden. Dit komt door twee verschillende redenen. De eerste is dat het voedsel niet de hele wereld over vervoerd hoeft te woorden en ten tweede is er vaak een overschot in het juiste seizoen. Maak het leuker voor jezelf en probeer nieuwe gerechten te vinden, of zelf te bedenken met seizoensgroenten. Zo eet je gevarieerd en goedkoop.

Koop verstanding

Biologisch eten is een luxe product en dit wordt door veel aanbieders uitgebuit. Supermarkten bijvoorbeeld, bieden biologisch eten voor een nodeloos hoge prijs aan. Het is dus aan te raden om hier niet jouw biologische producten te kopen. Wel kun je de website van een supermarkt gebruiken om een vergelijking te maken met de prijzen van een biologische boerderij zoals wij.